Liten vus

Liten vus

Barbafest

leksakerPosted by Liten vus 24 Nov, 2010 14:06
De första Barborna är färdiga \o/ . Barbafin, Barbabok och Barbalala dansade ut ur UFO-kassen i helgen med ett leende på läppara medan jag satt kvar i broderfotöljen med en stor och öm valk på nålförarfingret. (Det är dags att köpa en ny fingerborg!!)Även Barbapappa lunkade ur fixarpåsen och rätt ner i julklappskistan.

Material: Paris bomullsgarn och virknål nr 4. Ögon och mun är broderade med mininystanen Candy och stoppnål med vass udd. Alltihop kommer från Ull och tyll i Uppsala. Stoppade med vadd från Ohlssons tyger.

Mönster:
Virkade efter beskrivning på Pias hobbyblogg.

Kommentar: Virka är inte det roligaste handarbetet enligt mig men det blir fint, vädligt fint!! Och det blir stabilt på ett sätt som stickning inte blir, det gillar jag. Att brodera ögonen och munnen var otroligt trögt, det är hårt att sy/brodera i bomullsgarn!

Julgrisar

leksakerPosted by Liten vus 14 Nov, 2010 22:46
Jag hittade ett så sött mönster från Martha Stuart, en mjukisgris. Det var tänkt att man ska filta en gammal ylletröja och sy grisen av men jag tog det jag hade i tygskåpet istället.


Först ut en punkgris:

Material: Rutigt bomullstyg från Stoff och stil, en grön reservknapp och två gylfknappar. Babyresor i svansen. Fyllt med bollfiber.

Mönster: Pdf-mönster härifrån jag skev ut på A3-papper. I svansen har jag sytt i ett resorband o dragit åt innan jag sydde fast den för att få lite knorr.

Kommentar: Jag tycker den blev lite för rund och vissa sömmar knorvade sig (kanske blir det bättre om man syr den i trikå). Jag lyckades inte sy på trynet som det är tänkt enligt mönstret utan har dragit ihop öppningen och sytt dit en knapp.Sen en lite tantigare gris:Material: Paisleymönstrad sammet, knappar till ögon och trynet broderat med bomullsgarn. Babyresor i svansen. Fylld med bollfiber.

Mönster: Se ovan.

Kommentar: Jag tycker den här blev bättre, det var lättare att sy i tjockare tyg! På den här kunde jag sy på trynet enligt mönstret.Knäppast och käppast

leksakerPosted by Liten vus 02 Nov, 2010 23:32
I helgen sydde jag bland det knäppaste jag gjort någonsin. Två länge önskade "käpphästar" i grönt polyestertyg, den ena fick på begäran även horn i bandgul velour. Gud så jag har skrattat åt dem redan!


De saknar ögon, nos och "käpp". Ögonen och nosen ska sys/broderas på. Käppen ska sys i brun velour runt ett isoleringsrör i skumgummi från bygghandeln, samma material som i liggunderlag men rörformat.

Veckans UFO, uppdatering

leksakerPosted by Liten vus 04 Oct, 2010 20:38
Veckans UFO har gett resultat, nu är alla tre Barbaflickor färdigvirkade och jag har sytt på armarna på två av dom. Jag har inte mycket tid att virka, sticka eller sy just nu men 10-20 minuter varje kväll har gjort att det hänt grejer. Idag köpte jag vitt garn jag ska brodera ögon med, svart hade jag redan hemma.

-Bild kommer-


Frågan är vad som ska bli denna veckas UFO, jag måste nog rota i garnkorgen och fundera lite. En sjal? Torgvantarna? Regnbågskoftan? Jag skulle vilja ha något jag hinner klart med under veckan. Jag återkommer när jag klurat gärdigt.

Veckans UFO igen

leksakerPosted by Liten vus 30 Sep, 2010 22:09
Jag har jobbat vidare på mina Barbafigurer och nu är alla flickorna färdigvirkade inklusive armar *Hurra!*

"Veckans UFO"

leksakerPosted by Liten vus 28 Sep, 2010 21:45
På bloggen Marias garnhändelser antog jag en ny utmaning igår; Veckans UFO.
Ett jättebra initiativ för här finns det en del UFOn som ligger och gnager på samvetet..

Reglerna lyder som följer:

> Som UFO räknar jag ALLA projekt startade innan idag.

> Jag måste inte arbeta bara på detta projekt, men ge det lite omsorg vid varje tillfälle jag sätter mig ner hemma och handarbetar. Det skall vara roligt att vara med garn.

> Jag kan välja att inte fortsätta med projektet, men då måste jag ge bort det, repa upp det eller något annat så att det inte finns kvar i UFOkorgen.

> Jag måste inte göra klart projektet under vecka.

>Veckans UFO får inte vara samma projekt 2 veckor i rad, men jag får givetvis jobba vidare på projektet parallellt med mitt nya veckans UFO.

Den här veckan blir det de virkade Barbabarnen som ska få lite extra uppmärksamhet, det är inte ett så gammalt UFO men det är ett jag verkligen vill ha klart men jag tycker vikning är rätt tråkigt :ooops: .
Det är inget stickprojekt men det är ett garnprojekt och det bbehöver verkligen mer uppmärksamhet!

Såhär såg de ut sist jag fotade och sen dess har det inte hänt så mycket, den Barbafin (lila) är virkad ända upp till toppen och ser ut som Barbalala (grön) och Barbabok (orange) är virkad upp till halsen men thats it..

Det var meningen att de skulle bli en fin födelsedagspresent till en liten flicka men det hinner jag inte ens om jag virkar dygnet runt.


Material: Paris bomullsgarn i alla figurerna. Den svarta virkas med en tråd Paris och en tråd mohair.

Mönster: De är virkade efter mönstret på bloggen Pias hobby, enkelt även för en som aldrig virkat efter mönster förut. Tummen upp!

Kommentar: Inte så mycket att kommentera. Jag behövde göra virkmarkörer för att hålla reda på var varven börjar.