Liten vus

Liten vus

Hohoho, God jul!

små barnPosted by Liten vus 26 Apr, 2011 00:40
En till äldre är den här tomteklänningen. Ett "beställningsjobb" från barnet:

Material: Rööööööööd velour och vit stretchfrotté samt en liten snutt rött muddtyg till halsen, allt ärvt/skänkt till oss av en god vän <3 .
Stl 110/116cl

Mönster: Klippt från grundmönster av raglantröja, istället för att klippa tröjkroppen rak så klippte jag snett ut och lite längre så blev det en klänning.

Kommentar: Tyvärr blev den vita stretchfrottén missfärgad i första tvätten så den är marsmallowsrosa nu *skrattar*.

Oldisar

små barnPosted by Liten vus 26 Apr, 2011 00:32
Så här små kläder har jag inte sytt på länge, de är nog sydda för två år sedan eller mer men jag hittade en bild på dom och tyckte dom var så fina att de behövde publiceras:


Material: Bomullsinterlock från fyndhyllan på Ohlssons respektive Skroten i Kinna, muddar från skåpet. Mjuuuuukt resorband som säkerhet i midjan.

Mönster: Sydda från grundmönster tror jag, kanske lite slimmade längs hela benet för att bli bra som långkalsonger/tights. Jag har klippt ut tyget utan sidosöm för såna är himlar onödiga på långkallingar och tights tycker jag.

Kommentar: De har tjänat oss väl!

Boxerkallingar

små barnPosted by Liten vus 13 Mar, 2011 22:46
Fler halvgamlingar kommer i fokus.Material: Interlock köpt på Syfestivalen för två år sedan, grenen fodrad med collagetyg.

Mönster: Från vinterns Ottobre. I fortsättningen måste jag fixa ett mönster med färre sömmar för de här blev inga favoriter tyvärr för de kliiiiiiiiiar tydligen om man har sensorisk överkänslighet.

Kommentar: Bra kan bli bättre :D

Långkalsongernas tid

små barnPosted by Liten vus 06 Jan, 2011 16:03
Några saker blev det men inte huvudkliare direkt utan väl beprövade och lättsydda grejer.

Först var det långkalsongernas tur, det är ju verkligen deras årstid nu!

Material:
Tunn bomullsinterlock från någon fyndhylla för länge sedan. Supermjuk och följsam men det vita är lite för genomskinligt för tröjor tyvärr.

Mönster: Färdigt mönster från senaste numret av Ottobre. En modell jag aldrig sytt förut men lite roligt med grenkilen.

Kommentar:
Både sömmerskan och bärarna är nöjda. Men nästa gång syr jag in resor i midjan för att slippa skejtarhänget.Även korta kalsonger behövdes.

Material: Bomullsinterlock från E-slöjd, urskön och tjock interlock!!

Mönster: Också detta från senaste nummret av Ottobre, inte riktigt lika lyckat som långkallingarna men sköna enligt dess bärare.

Kommentar: Nöjd men mönstret behöver lite mer arbete.

Veckans.. v45 - efter!

små barnPosted by Liten vus 15 Nov, 2010 23:12
Såhär långt har tåupp-projekten kommit:
De vita sockarna har jag inte stickat mer på alls men en vante är färdig och båda sockarna är slutstickade. Nu ska bara trådar fästas och andra vanten stickas färdigt, tyvärr tror jag inte det mörka garnet räcker till hela vanten. Knepigt knepigt, hoppas färgen fortfarande säljs!.


Material: Raggi. Sockorna är stickade i mellanraggi stickor nr 3 och vanten i vanliga raggi stickor nr 4.

Mönster: Improviserat. Jag började med 8 maskor och stickade runt uppläggningen och började öka 4m på varje varv till den blivit lagom stor i omkrets och sedan fortsatte jag sticka runt till det var dags för tumme/häl, efter tummen stickade jag lagom många m innan det var dags för mudden, på sockan började jag sticka mudden direkt när hälen var färdigstickad.

Kommentar: Wow! Jag gillar sånt här, stickningar där man följer en princip istället för ett mönster. Projektet växer och när det känns lagom börjar man på nästa moment. Lite svårt var det med vante nr ett eftersom jag hela tiden behövde prova och se om jag sticka lagom långt, vante nr två kan jag sticka mer självständigt ;) .

Mjuka byxor

små barnPosted by Liten vus 14 Nov, 2010 23:00
Jag älskar när barnen själva får vara med och bestämma vad de vill ha och här är två exempel på det:


Önskebyxa nummer ett var de här:
Material: Collagetyg köpt på Syfestivalen i Kista för ett år sen (från MG-tyger?) och muddtyg från Ohlssons tyger.

Mönster: Ett grundbyxmönster rakt av, varför göra det krångligt när man inte måste?

Kommentar: Byxorna är sydda med alla lappar utanpå för att minska kli-risken.


Och önskebyxor nummer två:


Material: Collagetyg från någon stuvlåda för en halv evighet sedan och gul mudd från Ohlssons tyger.

Mönster: Samma som ovan.

Kommentar: Här ser man lappen bak som jag sytt på utanpå istället för på insidan. Ofta syr jag storlekslappen i namnlappen också.

Förra veckans UFO

små barnPosted by Liten vus 02 Nov, 2010 22:57
Jag har inte bloggat om det men jag har ändå haft ett dedikerat "veckans UFO" både förra och denna veckan. Direkt efter förra UFO't var färdigt tog jag upp den här koftan igen, det är en "tantkoftans uppifrån och ner kofta" i barnstorlek.

Såhär såg den ut innan jag fortsatte:

Och nu är den såhär fin och (nästan) färdig:
Jag har tidigare stickat mina koftor och tröjor nerifrån och upp så det här var lika men ändå väldigt olika. Den sitter jättebra på sin framtida bärare och hon absolut älskar den!

Några trådar behöver fästas och knapparna saknas fortfarande men den är färdigstickad åtminstone.


Material: Jag kommer inte ihåg exakt vad garnet heter men något i stil med "Katja Bambolino". Det har varit ett helt fantastiskt garn att sticka i! Mjukt och slätt och resultatet blir jättejämt alldeles av sig själv känns det som. Två nystan (=200g) räckte precis, bara knappt två meter garn är kvar i ändarna som ska fästas.

Mönster: Stickad med stöd av Tantkoftas stickhäfte som säljs både i Tantkoftas blogg och hos Bibbis textil. Denna är helt slätstickad utom knappkanten och "muddarna" runt hals, ärm och nederkant som är rätstickade. Storlek 2-3 år.

Kommentar: En riktig favorit både hos mig och dess nye ägare!


Syskonset

små barnPosted by Liten vus 31 Oct, 2010 15:43
En till omgång gamla alster:
Material: Randig stuv av bomullsinterlock köpt i tredje hand, det är tydligen "traderatrikån" som det såldes mycket av här om året (säljs den fortfarande måhända?), riktigt mjuk och skön trikå i tjock kvalitet. Svart muddtyg från tygbutiken på gågatan i Uppsala. I midjan på klänningen har jag lagt med ett tunt lasin i rynksömmen för att den ska hålla formen, annars är det så lätt att den "växer" och passformen blir trist.

Mönster: Mönstret är ritat från grundmallar, klänning i stl 98 och tröja i stl 104.

Kommentar: Jag är nöjd och barnen är nöjda.

Höstfin

små barnPosted by Liten vus 12 Oct, 2010 22:32
Rutiga klänningar tycker jag hör hösten till, det andas liksom "skolstart", nya tag och friska vindar. Många är vi som köper nya kläder inför sommaren men inför hösten blir det kanske mest vantar och tjocktröjor, men varför då egentligen? Varför inte klä upp sig inför hösten, den blir så mycket roligare att vandra genom då.


Material: Rutig flossad bomull, inte riktigt flanell men nästan.

Mönster: Klänning/tunika från Ottobre, stl 86 eller 92. Modifierat såklart ;) .

Kommentar: Jag gillar kläder som håller länge och som ändrar funktion. Den här klänningen blir en tunika som blir en topp och den sitter bra hela vägen den vandrar genom storlekarna. Den passar över 3-4 storlekar.

Flodhästar

små barnPosted by Liten vus 29 Sep, 2010 12:41
Det finns så många härliga tryckta trikåtyger där ute och det här med randiga flodhästar på är ett av dom. Jag har köpt en stuvbit genom tygsäljtråden på ett forum men det finns att köpa på Jofotex.Material:
Tryckt interlock från Jofotex, 100% bomull. Muddväv i halsringningen.

Mönster: Långärmad tröja ur Ottobre som jag gjort lite smalare och förlängt i nederkanten. Stl 98

Kommentar: Muddväven i halsen gör den väldigt mjuk och töjbar. En mjuk favorittröja.