Liten vus

Liten vus

Trainingpants 1.0

blöjorPosted by Liten vus 30 Sep, 2010 22:07
Kalsonger eller så kallade trainingpants är bra när man har ett barn som precis lärt sig gå på toaletten men inte alltid hinner fram eller om man har ett barn som "småskvätter". Det finns flera olika sätt att sy dom men alla har gemensamt att grenen är förstärkt på något sätt för att hindra att byxorna och i värsta fall golvet blir blött. Såhär syr jag mina:
Som ett par vanliga kalsonger där grenen är förstärkt med collagetyg och PUL-tyg (ett laminerat trikåtyg som andas samtidigt som det är vattentätt). Jag har gjort en grenkil som är större än den brukar vara både fram och bak och de passar både på pojkar och flickor. De här i stl 98cl.

Har man ett barn som kissar större skvättar behöver man förstärka med mer uppsugande material tex ett lager frotté under collagetyget.


Material: Bomullsinterlock med äppeltryck köpt på Skroten i Kinna (vilket tygparadis!) och muddväv från Ohlssons tyger. Grenen är förstärkt med collagetyg från Stoff och stil samt PUL-tyg från PinkGreen. I midjan har jag lagt in ett vanligt gummiband.

Mönster:
Eget mönster, en första prototyp som kan förbättras men de sitter helt okej ändå.

Kommentar: Trainingpant är verkligen bra! Är de till större barn är det bra om de ser så lika vanliga kalsonger/trosor som möjligt men det går bra att sy trainingpant där hela är förstärkt med PUL och som har två eller tre lager uppsugande material, de går också att sy med en ficka så man kan välja själv hur mycket de ska stoppas beroende på barnets och förälderns behov den dagen, veckan eller månaden. Om barnet ofta bajsar i kalsongerna är det bra att ha knappar i ena eller båda sidorna.

En viktig funktion hos trainingpants är att det ska vara naturmaterial mot rumpan som känns blött när barnet kissat, träningen ligger i att barnet ska få en tydlig signal på att det har kissat vilket de vanliga engångsblöjorna och tygblöjor med torrskikt mot rumpan inte ger.