Liten vus

Liten vus

Ergonomisk bärsele XL

övrigtPosted by Liten vus 31 Oct, 2010 22:48
En till gammal: En bärsele för lite större bärare och barn.

Den är till skillnad från de flesta andra bärselar sydd med tanke på att en man ska bära i den, den har längre vaddering på axelbanden, längre och rakare vaddering i midjan men den är också bredare i sittsen och högre i ryggen än vad bärselar vanligtvis är.

Jag kan bära i den på den minsta inställningen men det är knappt (jag är 170cm och damstorlek Medium). Så för optimal bärkomfort bör man vara minst 170cm och Small i herrstorlek (eller Medium i damstorlek).

Den passar barn från 9 månader ungefär och upp till 4-5 år eller längre beroende på hur stort barnet är. Jag har inte hållfasthetstestat den för mer men 18kg klarar den utan problem.


Material: Tjock bomullsväv från IKEA, petrolblå enfärgad på insidan och tryckt på utsidan/axelbanden. Spännen och remmar från www.babythings.se . Midjebandet och axelvadderingen är stoppad med bomullsfilt eller "bordsfilt" som det också kallas, köpt på Dollys tyger i Stockholm. Huvudstödet är fäst med tryckknappar i plast från www.babythings.se . Sydd med polyestertråd från Gütterman.

Mönster: Sittdelens form är tagen från Stoff och stils MeiTai-mönster som jag har förstorat upp något, till det har jag själv ritat ett midjeband och axelband. Huvudstödet blev något litet så det ska jag sy om till nästan dubbel bredd, när jag ritade det tänkte jag inte på att eftersom selen huvudsakligen används till stora barn kommer ju deras huvuden att vara större och hamna högre upp än vanligt.

Kommentar: Me likes men i största laget för mig. Axelbanden går att bära raka som på en ryggsäck eller korsa över ryggen (när man bär på mage) eller över bröstet (när man bär på ryggen). Det finns ett bröstspänne mellan axelbanden förr när man bär utan att korsa.