Liten vus

Liten vus

Projekt: Underkläder

mammaPosted by Liten vus 20 Sep, 2010 23:02
Efter dussintals sydda blöjor, träningsbyxor, kalsonger och trosor ville jag göra något nytt. Jag ville våga något helt nytt och sydde damtrosor. Jag har aldrig sytt underkläder till vuxna förut och hade inget mönster att utgå från och ingen aning om hur olika material beter sig i så tighta plagg. Efter några försök blev de här fantastiska underbyxorna till. Både superbekväma och fina!!Material: Tryckt singeljersey från Stoff o stil, den är lagom tunn och mycket stretchig på båda hållen vilket behövs till det här mönstret. De två övre har muddtrikå i midjan och vikresår från Bibbis textil runt benöppningarna, den nedre har vikresår även i midjan. Grenen är fodrad med tunt collagetyg, även det från Stoff o stil.

Mönster: En kombination av allt jag ville ha hos en trosa. Jag ritade av alla trosor jag hade hemma men inget blev bra så jag improviserade och ändrade det som behövdes.

Kommentar: När väl mönstret funkade tog det några försök att komma på hur hårt som var lagom att spänna vikresåren, det var väldigt annorlunda att sy fast den i ett så stretchigt tyg jämfört med i den ganska stumma interlocken jag sytt trainingpants i. De är mycket mjukare än köpetrosor, både vikresåren och mudden är stretchigare men håller ändå formen bra.
Både trikån och collagetyget tycker jag är för tunt att sy tröjor och byxor av men till underkläder är det perfekt!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.