Liten vus

Liten vus

Formsydda nattblöjor

blöjorPosted by Liten vus 25 Sep, 2010 00:23
Idag kommer två nattblöjor i tjock frotté. De håller hela natten även på storkissande barn som mitt. Jag använder dom med blöjbyxa i ull över, antingen en stickad Samuels ullbyxa eller en sydd ullwrap (som jag kommer blogga om senare). Det går bra att ha en PUL-byxa över också om man inte tål ull. Men kan boosta blöjan med ytterligare inlägg om man vill, antingen genom att lägga den mellan inlägget och blöjan eller mellan blöjan och byxan.


Material: Sydda i två lager tjock ekologisk bambufrotté från Eco Earth fabrics både i blöjan och inlägget (som viks dubbelt i blöjan = 6 lager tyg i kisszonen). Knappade med krämvita KAM-knappar från Babythings. Resåren är tjock och bred lastin från en coop på yahoogroups och samköpt genom Shauna som syr Wanoo-blöjorna.

Mönster: Den ena är sydd efter mitt eget mönster (samma som i mina PUL-pockets) och den andra är sydd efter ett av Emilitens mönster som jag fått låna för utvärdering. Båda är vändsydda

Kommentar: Tyget är min absoluta favorit!! Det är så mjukt och gosigt och av tjock och härlig kvalitet, det har aldrig tappat några öglor trots att det är ren bambu på polyesterbas. Plastknappar är jag också väldigt förtjust i, både i tygblöjor och annat sytt. Lastinet är av den enda sorten jag blivit vän med, tunnare lastin går av hela tiden för mig och smalare får overlockmaskinen inget bra fäste i tycker jag. Bara den här breda lastinen fungerar i tjocka tyger som det här.

Mönstren är båda otroligt bra. Emiliten-mönstret passar de flesta barn och sitter bra även på mitt. Mitt eget mönster är bredare över rumpan än både Emiliten-mönstret och alla andra blöjor vi provat, det är det enda som täcker mitt barns breda rumpa helt samtidigt som det ger bra plats åt de tjocka låren.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.