Liten vus

Liten vus

Stickat av färgat

övrigtPosted by Liten vus 26 Sep, 2010 23:08
I somras färgade jag garn på Wiks folkhögskola och nu har jag stickat av garnet. Det är färgat med batikfärg som fäster på alla celulosabaserade fibrer (bomull, lin, viscos, bambu, jute mfl). Min färg har jag fått fram genom att blanda lika delar Cinober och Solrosgul.

Det är inte vanligt att jag är såhär snabb att få färdigt projekt, oftast ligger de i flera år men de här var så små och roliga att göra, tillräckligt små för att varven inte ska hinna bli så långa att jag tröttnar.

Material: Strukturspunnet bomullsgarn. Jag lindade garnet till en härva och doppade ner halva härvan i färgbadet för att få en randningseffekt.

Mönster: Jag har stickat en vanlig trekantsjal med rätstickade partier mellan ökningarna. Garnets struktur och de grova stickorna har gjort att formen blir lite annorlunda än vanligt. Stickor nr 7 och stickad till nystanet tog slut.

Kommentar: Det är en liten sjal som når precis två varv runt halsen på 3-åringen som fått den som hösthalsduk.

Material: Paris bomullsgarn som knutits till härvor och färgats hela. Det är två nystan som har en svag nyansskillnad, det ena har legat full tid i färgbadet och det andra togs upp efter drygt halva tiden.

Mönster: Trekansjal med 4 maskors ökning vart annat varv. Mellan ökningarna har jag stickat hålspets. 5 varv efter sista raden hålspets har jag ökat *sticka 2 räta, 1 omsl* och upprepat hela vägen mellan de fyra återkommande ökningarna. Efter det är kanten resorstickad *2rm, 2am* samtidigt som jag fortsatt öka som tidigare. Garnåtgången är två nystan precis.

Kommentar: Även det här är en liten sjal om än lite större än den ovan, den här sitter perfekt som axelvärmare eller scarf över en skjorta eller klänning med krage. Den är mycket tjockare än den ovan och går också att använda som halsduk med spetsen fram. Den går inte att knyta så den måste fästas med säkerhetsnål oavsett hur den bärs.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.